Mijn naam is René Visser en ik ben in 1982 in Ermelo op de Veluwe geboren. Ik heb daar een aantal jaar gewoond en heb daarna 14 jaar in de bossen van Harderwijk mogen wonen. Hierdoor kwam ik dagelijks in aanraking met de natuur en daar is ook mijn liefde voor de natuur ontwikkeld. Ook door mijn vader die mij verschillende vogelgeluiden leerde kennen en mij meenam met wandelingen door het bos heeft de natuur mij al sinds mijn jonge jaren geïnteresseerd.

Die interesse bleef en ik heb zelfs mijn studie in die richting gekozen. Ik heb de MBO-opleiding Bos- natuur en landschap afgerond. Daarna kon ik aan de slag bij Het Geldersch Landschap als medewerker terreinbeheer wat ik nu alweer een aantal jaar met veel plezier doe.

Regelmatig ging ik op pad om wild en vogels te kijken. Al vrij snel werd het wild kijken een bijzaak en kwam er een spiegelreflexcamera om de mooie momenten die ik met de edelherten, reeën en wilde zwijnen had vast te leggen. Na eerst foto’s en dia’s te hebben geschoten ben ik in april 2005 overgestapt op digitaal. Met de eerste digitale camera heb ik eigenlijk het echte fotograferen geleerd. Ook werd in de loop der tijd het aantal objectieven groter en beter en gebruik ik nu lenzen met een bereik van 24 tot 600mm.

Door veel naar andere natuurfotografen te kijken hoop ik geïnspireerd te worden en weer nieuwe dingen te leren. Daarom ben ik in 2006 lid geworden van de VNF Apeldoorn.

Sinds kort staan een aantal van mijn foto’s op de online beeldbank natureinstock.com.

Via deze website hoop ik de mooie momenten die ik meemaak te kunnen delen. Ik zal regelmatig nieuw werk op mijn website rene-visser.nl tonen dus ik hoop u snel terug te zien.

René Visser